Badminton is een sport voor iedereen die sportief is. Het is een snelle, flitsende sport, een sport waarbij gezweet kan worden, een gezonde sport, een sociale sport, een Olympische sport, een eigentijdse sport en bovendien een sport die snel aan te leren is.

De geschiedenis van het badminton gaat tot voor het begin van onze jaartelling terug. Zover gaat de geschiedenis van Kwiek Badminton Raalte niet terug. Maar toch, we bestaan als vereniging al sinds 1 september 1968.

Kwiek Badminton is aangesloten, net zoals circa 850 andere verenigingen, bij de Nederlandse Badminton Bond.

Binnen onze vereniging kan op diverse niveaus gespeeld worden. Men kan spelen bij de jeugd of bij de senioren.

Jeugd

Bij de jeugd wordt er gespeeld vanaf circa 8 jaar tot 18 jaar. Rond de 18 jaar gaan jeugdleden in principe over naar de senioren. Voor de jeugd is de training op woensdagavond. Dit seizoen spelen 3 jeugdteams in de jeugdcompetitie.

Senioren

Bij de senioren kan men recreatief en/of competitie spelen. Dit seizoen doen 2 teams van onze vereniging mee aan de bondscompetitie. De teams spelen op districtsniveau, in deĀ 8e en de 9e divisie. Voor de senioren is het mogelijk om op donderdag te trainen.

We begrijpen dat buiten de feiten om, ook kennis gemaakt moet kunnen worden met Badminton. Daarom kan iedereen 3 weken vrijblijvend  meedoen om te proeven wat badminton is en hoe het er aan toe gaat binnen onze vereniging. Mochten er nog vragen zijn neem dan contact op met een van de bestuursleden.

Badminton is de sport voor jou !

Vrij spelen, training en competitie

In de sporthal spelen de senioren op donderdagavond vanaf 20.30 uur tot 23.00 uur. Er is dan ook training, zowel voor beginnende spelers als voor gevorderden en de oudere jeugd. Nieuwe leden mogen het eerste seizoen gratis meetrainen. Daarnaast spelen de competitieleden op donderdag in zaal 1 van Sportcomplex Tijenraan te Raalte hun wedstrijden vanaf 20.30 uur.

De jeugd is op elke woensdagavond welkom om de training te volgen (behalve in de schoolvakanties). De jeugd kan terecht van 17.30 tot 19.30 uur in de zaal 2 van Sportcomplex Tijenraan.