Sportief en gezellig badmintonnen in Raalte!

Sfeerimpressie 32e Salland Cup Toernooi 2013

Ja wat is er allemaal niet gebeurd, tijdens en na het 32e Salland Cup toernooi? Er valt veel over te zeggen en te schrijven:

 • De Salland Cup is ervoor je intensief lichamelijk in te spannen maar ook oude badmintonrelaties weer aan te halen en om elkaar na een jaar weer eens te spreken. Verhalen aan te horen en ook zelf te vertellen natuurlijk.
 • Mooi is dat de dochter van Wim, zich weer heeft opgeworpen als assistente voor de uitwerking van de scores om dit om te toveren in de ranglijst. Nog steeds is ze niet over te halen ook eens iets te zeggen via de microfoon, veel te eng……..
 • Het was toch even lastig met enkele teams die 4 wedstrijden moesten spelen in plaats van 3.
 • En wat te zeggen van Toon Mager, de nestor van de district recreantencompetitie! Hij was er natuurlijk ook weer. “Zin in een lekkere banaan?” werd hem gevraagd. Nou dat had toch even een andere uitwerking op hem dan men normaal zou verwachten…“Te veel gegeten die dingen in Nieuw Guinea” was zijn hartgrondige ontboezeming.Toon vertrouwde ons toe dat hij zelf daar jarenlang bananenboer was geweest. “Ja en hoe kom je daar nou terecht Toon?”“Na mijn tijd als militair daar getrouwd en gebleven, ja en wat kan je dan het beste doen? Bananen verbouwen. Die dingen groeien daar vanzelf. De hele plantage gekocht van een inlander voor tachtig stokjes. Ja tachtig stokjes, want besef van getallen hadden ze daar niet, maar tachtig stokjes dat was het aantal dat de desbetreffende inlander wilde weten. Ja zei Toon toen heb ik hem 80 gulden gegeven en dat was de deal voor de gehele plantage. Maar jongen ik heb nu in mijn leven zoveel bananen gegeten ik kan ze niet meer zien!”,“ Nou een mandarijntje dan Toon?”
  “Ja dat is goed, bedankt.”

  Hij was zeer trots op de aanwezige collage van historische foto’s over de badmintonsport. Hierop stond Toon afgebeeld als boegbeeld van de door hem bestierde recreantencompetitie. Een afgevaardigde kwam het pronkstuk gehuld in badhanddoeken brengen. Veel bekenden waren op de collage te herkenen. Zij die nu toch wel wat middelbare leeftijd naderen   zagen er uit als tieners. Heel mooi.
 • En wat dacht je van onze kwieke Wouter, helemaal stuk na die eerste verloren set tegen Michael. Maar weer helemaal in de wolken na de nipt gewonnen 2e set. Van zijn moeder werd vernomen dat Wouter drie dagen niet meer heeft kunnen staan of lopen.
 • Een extra  was ook de aanwezigheid van onze sportmasseuse. Het was duidelijk dat de door een mannelijke speler gevraagde medische verzorging meer leek op persoonlijke aandacht vragen. Marian vond het allemaal prima. Wel zei ze dat zij met al haar ervaring nog nooit zo’n toernooi had meegemaakt. Maar ja dat is voor velerlei uitleg vatbaar natuurlijk.
 • Boet Letwory was weer een en al smile. Boet is ooit onze trainer bij Kwiek geweest. Meest opvallende is zijn fabelachtige geheugen voor personen en hun bijbehorende namen. Hij blijft een badminton professional in hart en nieren. Boet kon het dan ook niet laten menig speler speltechnisch analyseren en van advies te dienen. Vooral de wijze van serveren was een zwaar discussiepunt voor Boet. Vaak was het: “Kijk nou toch, veel te hoog die serve. Dat zie ik nou steeds meer gebeuren tegenwoordig en niemand die er wat van zegt!”
 • De discussie werd steeds technischer, want ja waar zit nou je heup en waar zit nou precies je zwevende rib? Is dat laatste mij mannen niet iets hoger dan bij vrouwen? Dat soort van discussies. Boet maakt zich nog steeds druk om elk detail. Daaraan herken je toch weer de perfectionist.
 • Een speelster uit Twello werd ook nog even door hem onder handen genomen. Zo van: “En nou niet zo dom geweest hè, zoals vorig jaar toen je zonnodig de dag voor de Salland Cup een halve marathon moest lopen? Dat vraagt om blessures!, Nooit meer doen hoor, beloof je dat?”
 • Maar alles met een big smile dat dan weer wel. Helemaal Boet ten voeten uit.
 • Leo Weghorst van het restaurant kwam regelmatig informeren. En was het goed tussen de middag en was de salade lekker en was het genoeg? Arjan, de zoon van Leo, vertelde dat hij dit evenement steevast in zijn agenda noteert omdat dit ook een beetje bij zijn cup of tea is. Iedereen naar het zin maken en met een kwinkslag iedereen benaderen, dat is zijn handelsmerk, en is een feestje voor Leo.
 • Of diepgaande gesprekken voeren met onze sportmasseuse. Ja zij was non geweest in het klooster, wel een vrolijke non, maar dan wel in een toneelstuk. “Oh” zei Leo en sloeg een kruis: “Ik ben pater geweest, maar dan wel met carnaval.” En dat is ook echt waar.
 • Het heeft allemaal niks met badminton te maken maar ook dat gebeurt op zo’n dag.
 • Mooi was het dat ook redelijk wat supporters meegekomen waren om hun favorieten aan te moedigen.
 • Een kleine meid wilde persé eerst haar vader die een wedstrijd aan het spelen was een kusje komen brengen. Ja daarvoor moet natuurlijk alles even stilgelegd worden.
 • Kort samengevat: De dag, die vroeg begon, was zo omgevlogen, het was al met al weer een inspannend, supergezellig en erg geslaagd toernooi!
 • Voor wie nog wat wil nagenieten, neem eens een kijkje bij alle foto’s

Hieronder voor de volledigheid nog even de uitslag !

Einduitslag 32e Salland Cup toernooi

Plaatsing clubs Clubs Wedstrijd-punten gemiddeld

1

SVI

6

2

Barrel

4,5

3

Hanze’83

3,5

4

IJsselstad

3,3

5

Twello

3

6

Koopman Installatie

2,5

7

Onder een Hoedje

2,3

8

Kwiek

2,1

9

CrossCourt

2

Individuele plaatsing van de teams

Nr.

Naam

Wedstrijd-

punten

Sets voor – tegen

1

Baco 1

6

31

2

Kwiek 1

6

30

3

SVI 2

6

22

4

SVI 1

6

22

5

Barrel 1

6

18

6

Twello 2

6

13

7/8

Hanze 83’1

4

6

7/8

Koopman Installatie 1

4

4

9

IJsselstad 3

4

4

10

IJsselstad 1

4

-6

11

Hanze ’83 – 2

3

10

12

Hattem ’75

3

4

13

CrossCourt 1

3

-2

14

Barrel 2

3

-3

15

Onder een hoedje 1

3

-6

16

IJsselstad 2

2

4

17

Kwiek 2

2

0

18

Onder een Hoedje 2

2

-1

19

Flits

2

-7

20

Onder een Hoedje 3

2

-11

21

Kwiek 3

1,5

-5

22

CrossCourt 2

1

-12

23

Kwiek 4

1

-13

24

Koopman Installatie 2

1

-21

25

Kwiektreffers

0

-23

26

Twello 1

0

-24

27

Kwiek 5

0

-34

Bedankt allemaal, hartelijke groeten en tot volgend jaar!

het organisatieteam Salland Cup 2013

Geef een reactie

Kwiek Badminton Raalte

traint en speelt thuiswedstrijden in:

Sportcentrum Tijenraan
Zwolsestraat 65 / 8101 AB Raalte

Speeltijden

 • Senioren - Zaal 1Tijenraan: Recreatief, training en competitie:
  donderdagavond: 20.30 - 23.00 uur
 • Junioren - Zaal 2 Tijenraan: woensdagavond: 17:30 - 19.30 uur

Agenda

Geen activiteiten.